Ideju sam pronašla na https://recipeci.com/jednostavni-puding-kolac-s-rupa…/…/amp/,
kolač je lak za pravljenje, izdašan, a poseban ukus mu daju Dr. Oetker
proizvodi: puding sa ukusom vanile, puding sa ukusom crne čokolade,
kakao, kakao mrvice i moj omiljeni vanila burbon aromatizovani šećer.
Koji je Vaš provereno dobar puding za pravljene različitih poslastica?
Sastojci za pleh 30x17 (pravila sam pola mere):
Za biskvit
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u sneg i ostaviti po
strani. Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanilom, dodati ulje i
mleko, mutiti, postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo,
kakao i neskvik i mutiti na najmanjoj brzini. Na kraju varjačom dodati
sneg od belanaca i lagano sjediniti.
Peći 15ak minuta na 200°C.
Pečeni biskvit, dok je još vruć, izbušiti ravnomerno drškom od varjače.
Prvo pripremiti žuti fil.
Skuvati puding od vanile po uputstvu, dok je vreo dodati iseckan maslac i sjediniti dobro, odmah preliti preko biskvita, lepo poravnati kašikom da bi se popunile sve rupe.
Na isti način skuvati i smeđi fil i preliti preko žutog fila. Malo prohladiti pa dekorisati po želji.
Odložiti u frižider, najbolje preko noći,seći i služiti.
Prijatno!
Za biskvit
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike Dr. Oetker kakaoa
- 2 kašike neskvika ( koristila sam kapućino sa ukusom čokolade)
- pola kesice praška za pecivo
- 1 Dr. Oetker vanila burbon aromatizovani šećer
- 75 ml ulja
- 75 ml mleka
- 1 Dr. Oetker puding sa ukusom vanile
- 4,5 dcl mleka
- 3 kašike šećera
- 75 g margarina/ maslaca
- 1 Dr. Oetker puding sa ukusom crne čokolade
- 4,5 dcl mleka
- 3 kašike šećera
- 75 g margarina/ maslaca
- Dr. Oetker kakao mrvice
Peći 15ak minuta na 200°C.
Pečeni biskvit, dok je još vruć, izbušiti ravnomerno drškom od varjače.
Prvo pripremiti žuti fil.
Skuvati puding od vanile po uputstvu, dok je vreo dodati iseckan maslac i sjediniti dobro, odmah preliti preko biskvita, lepo poravnati kašikom da bi se popunile sve rupe.
Na isti način skuvati i smeđi fil i preliti preko žutog fila. Malo prohladiti pa dekorisati po želji.
Odložiti u frižider, najbolje preko noći,seći i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар