четвртак, 29. март 2018.

Puding kolač sa rupama

Ideju sam pronašla na https://recipeci.com/jednostavni-puding-kolac-s-rupa…/…/amp/, kolač je lak za pravljenje, izdašan, a poseban ukus mu daju Dr. Oetker proizvodi: puding sa ukusom vanile, puding sa ukusom crne čokolade, kakao, kakao mrvice i moj omiljeni vanila burbon aromatizovani šećer. Koji je Vaš provereno dobar puding za pravljene različitih poslastica?





Sastojci za pleh 30x17 (pravila sam pola mere):

Za biskvit
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike Dr. Oetker kakaoa
  • 2 kašike neskvika ( koristila sam kapućino sa ukusom čokolade)
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 Dr. Oetker vanila burbon aromatizovani šećer
  • 75 ml ulja
  • 75 ml mleka
Žuti fil
  • 1 Dr. Oetker puding sa ukusom vanile
  • 4,5 dcl mleka
  • 3 kašike šećera
  • 75 g margarina/ maslaca
Smeđi fil
  • 1 Dr. Oetker puding sa ukusom crne čokolade
  • 4,5 dcl mleka
  • 3 kašike šećera
  • 75 g margarina/ maslaca
Dekoracija
  • Dr. Oetker kakao mrvice
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u sneg i ostaviti po strani. Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanilom, dodati ulje i mleko, mutiti, postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i neskvik i mutiti na najmanjoj brzini. Na kraju varjačom dodati sneg od belanaca i lagano sjediniti.
Peći 15ak minuta na 200°C.
Pečeni biskvit, dok je još vruć, izbušiti ravnomerno drškom od varjače.
Prvo pripremiti žuti fil.
Skuvati puding od vanile po uputstvu, dok je vreo dodati iseckan maslac i sjediniti dobro, odmah preliti preko biskvita, lepo poravnati kašikom da bi se popunile sve rupe.
Na isti način skuvati i smeđi fil i preliti preko žutog fila. Malo prohladiti pa dekorisati po želji.
Odložiti u frižider, najbolje preko noći,seći i služiti.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama