недеља, 18. март 2018.

Vaskršnja jaja- šaranje voskom







Sve što vam je potrebno su sveža jaja, pero, pravi pčelinji vosak, sveća, volja i strpljenje.
Jaja treba da budu sobne temperature, da nisu ofarbana i skuvana već sveža.
Prvo se vosak malo otopi nad svećom, zagreje se pero, umoči u vosak par puta i izvlače se linije hitrim potezima.. i to bi bilo to!


Jaja se zatim boje odnosno kuvaju se u hladnoj vodi u koju ste dodali boju po uputstvu sa kesice,  ja dodam  tri kesice obične boje na 15 jaja i kašičicu soli. Kuvati na srednjoj temperaturi , od trenutka kad počne da vri kuvati 5 - 7 minuta. Većina voska spadne tokom kuvanja i ostavi beo trag.  Rupičastom kašikom vaditi jaja. Preostali vosak možete ukloniti pamučnom krpom, a potom izglancati jaje krpom koju ste natopli uljem ili mašću, radi postizanja dodatnog sjaja.










2 коментара:

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama