Mi obožavamo pohovane palačinke sa mlevenim mesom, a ukus ne bi bio baš tako dobar bez Vital tomato pizza kečapa! Naravno, možete upotrebiti i ljuti ili blagi, ali pizza kečap je moj favorit!
Potrebno:
Za fil
Za pohovanje
Palačinke napravite po vašem uobičajenom receptu (ja umutim 2 jajeta, dodam prstohvat soli i šećera, čašu kisele vode, čašu mleka i oko 250 g brašna, 2 kašike ulja) odvojite dve kutlače smese sa strane, za pohovanje.
Luk prodinstajte, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 10 minuta. Dodajte 4 kašike kečapa i dinstajte još 5- 10 minuta. Na kraju dodajte so, biber, začin, kari, bosiljak. Prohladite.
Na palačinke stavljajte po dve kašike fila od mesa, zatim urolajte palačinke kao sarmu. Uvaljajte punjene palačinke u smesu za pohovanje koju ste ostavili sa strane, zatim u prezle.
Naspite u dublji tiganj ulje dubine oko 2-3 cm, ugrejte i pržite kratko palačinke na najvišoj temperaturi, dok ne porumene sa svih strana. Pržene palačinke odložite na ubrus.
Poslužite ih u salatu, kečap, majonez..
Prijatno!
Potrebno:
- 10 pripremljenih palačinki
Za fil
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 velika glavica crvenog luka
- so, biber, začin, kari, bosiljak
- 4 kašike Vital tomato pizza kečapa
Za pohovanje
- 2 kutlače smese za pravljenje palačinki
- 100-150 g prezli
- ulje
Palačinke napravite po vašem uobičajenom receptu (ja umutim 2 jajeta, dodam prstohvat soli i šećera, čašu kisele vode, čašu mleka i oko 250 g brašna, 2 kašike ulja) odvojite dve kutlače smese sa strane, za pohovanje.
Luk prodinstajte, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 10 minuta. Dodajte 4 kašike kečapa i dinstajte još 5- 10 minuta. Na kraju dodajte so, biber, začin, kari, bosiljak. Prohladite.
Na palačinke stavljajte po dve kašike fila od mesa, zatim urolajte palačinke kao sarmu. Uvaljajte punjene palačinke u smesu za pohovanje koju ste ostavili sa strane, zatim u prezle.
Naspite u dublji tiganj ulje dubine oko 2-3 cm, ugrejte i pržite kratko palačinke na najvišoj temperaturi, dok ne porumene sa svih strana. Pržene palačinke odložite na ubrus.
Poslužite ih u salatu, kečap, majonez..
Prijatno!
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши