Ova torta mi je posebno draga zato što je rođendanski poklon za moju mamu, koja inače obožava lešnik, uživala sam dok sam je pravila, a ukus je fantastičan!
Što se tiče sastojaka, koristila sam proverene proizvode, kao što je Dr. Oetker goveđi želatin, a već ste u mojim ranijim objavama videli da pominjem Dr. Oetker vanila burbon šećer, oodličan je i često ga koristim za raznorazne poslastice! Da li i Vi koristite nešto iz Dr. Oetker asortimana?
Sastojci:
Kora
Fil
Dekoracija
U vanglici sjedinite mleveni keks, skuvanu i ohlađenu kafu i maslac sobne temperature. Rasporedite smesu u kalup 24 cm i odložite u frižider, da se stegne.
Napraviti kapućino i potpuno ohladiti, zatim u njemu razmutiti želatin i ostaviti 10 minuta da nabubri. Pred upotrebu želatin zagrejte tek toliko da se istopi ( ne da provri!).
Umutiti biljnu pavlaku, dodati sir, šećer u prahu, vanila burbon i želatin koji ste prethodno pomešali sa malo ove smese. Još jednom sve izmiksati i rasporediti preko keksa.
posuti lešnicima i dekorisati po želji. Ostaviti da se dobro stegne pa tek onda skinuti kalup.
Preostaje vam samo još da uživate u ovom fantastičnom ukusu!
Što se tiče sastojaka, koristila sam proverene proizvode, kao što je Dr. Oetker goveđi želatin, a već ste u mojim ranijim objavama videli da pominjem Dr. Oetker vanila burbon šećer, oodličan je i često ga koristim za raznorazne poslastice! Da li i Vi koristite nešto iz Dr. Oetker asortimana?
Sastojci:
Kora
- 300 g mlevenog keksa
- 150 ml skuvane jake crne kafe
- 50 g maslaca
Fil
- 300 g sitnog sira
- 200 ml kapućina sa ukusom lešnika
- 2 kesice želatina Dr. Oetker
- 100 g smeđeg šećera u prahu (može i beli šećer)
- 1 vanila burbon šećer Dr. Oetker
- 200 ml biljne pavlake
- 100 g krupno mlevenog lešnika (ili seckanog)
Dekoracija
- 40 g šlag pene Dr. Oetker
- žuta boja za kolače dr. Oetker
U vanglici sjedinite mleveni keks, skuvanu i ohlađenu kafu i maslac sobne temperature. Rasporedite smesu u kalup 24 cm i odložite u frižider, da se stegne.
Napraviti kapućino i potpuno ohladiti, zatim u njemu razmutiti želatin i ostaviti 10 minuta da nabubri. Pred upotrebu želatin zagrejte tek toliko da se istopi ( ne da provri!).
Umutiti biljnu pavlaku, dodati sir, šećer u prahu, vanila burbon i želatin koji ste prethodno pomešali sa malo ove smese. Još jednom sve izmiksati i rasporediti preko keksa.
posuti lešnicima i dekorisati po želji. Ostaviti da se dobro stegne pa tek onda skinuti kalup.
Preostaje vam samo još da uživate u ovom fantastičnom ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар