четвртак, 30. јул 2020.

Čokoladni tart


Najjednostavnija verzija, hrskava, puterasta korica i neodoljivi čokoladni ganache.


Sastojci:
Za testo
  • 250 g brašna (koristila sam meko T-400, pšenično, belo, obavezno prosejano)
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera (10g)
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • 30 ml mleka
Ganache
  • 150 g tamne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 250 ml slatke pavlake
Priprema
U vanglicu nasuti sve sastojke, dodati izrendan ili isečen na listiće hladan maslac, umesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i odložiti u frižider na 30 minuta. Okrugli kalup 24 cm premazati uljem u tankom sloju. Testo izvaditi da odstoji malo na sobnoj temperaturi, premesiti ga sa malo brašna i rasklagijati tako da krug bude malo veći od kalupa. Prebaciti testo u kalup, podići testo uz ivicu, sredinu izbockati viljuškom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.
Prohladiti pečeni biskvit.
Za to vreme pripremiti ganache. Zagrejte na srednjoj temperaturi slatku pavlaku, ne treba da provri i prelijte obe čokolade izlomljene na kocke. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta zatim dobro izmešati, prohladiti i preliti preko biskvita. Odložiti na hladno mesto da se stegne.
Recept je sa Coolinarike od meddine.





Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama