Sastojci:
Za testo
- 250 g brašna (koristila sam meko T-400, pšenično, belo, obavezno prosejano)
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera (10g)
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- 30 ml mleka
Ganache
- 150 g tamne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Priprema
U vanglicu nasuti sve sastojke, dodati izrendan ili isečen na listiće hladan maslac, umesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i odložiti u frižider na 30 minuta. Okrugli kalup 24 cm premazati uljem u tankom sloju. Testo izvaditi da odstoji malo na sobnoj temperaturi, premesiti ga sa malo brašna i rasklagijati tako da krug bude malo veći od kalupa. Prebaciti testo u kalup, podići testo uz ivicu, sredinu izbockati viljuškom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.
Prohladiti pečeni biskvit.
Za to vreme pripremiti ganache. Zagrejte na srednjoj temperaturi slatku pavlaku, ne treba da provri i prelijte obe čokolade izlomljene na kocke. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta zatim dobro izmešati, prohladiti i preliti preko biskvita. Odložiti na hladno mesto da se stegne.
Recept je sa Coolinarike od meddine.
Нема коментара:
Постави коментар