Lagana i osvežavajuća torta, bez pečenja, može se kombinovati i sa drugim voćem ali sa višnjama je pun pogodak! 100% dobitna kombinacija, mi smo prezadovoljni, probajte i uverite se i sami. Najbolje bi bilo da torta pre služenja odstoji 12 h u frižideru, ako budete imali toliko strpljenja.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 5 kašika mleka ili soka od narandže, možda će biti potrebno malo više
- 180 g maslaca
Beli fil
- 450 g krem sira
- 1 kesica vanilin šećera
- 180 g kisele pavlake
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 10 g želatina
Voćni fil
- 450 g višanja
- 100 ml vode
- 10 g želatina
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
1. Višnje ubaciti u šerpicu, naliti vodu, dodati šećer i vanilin šećer, kuvati 10 minuta od trenutka kad počne da vri, na srednjoj temperaturi.
Želatin za to vreme pripremiti po uputstvu sa kesice. Dodati malo toplog crvenog fila u želatin, dobro izmešati, zatim nasuti sve u voće koje ste skinuli sa ringle, sjediniti i ostaviti da se preliv ohladi.
2. Umutiti mikserom maslac omekšao na sobnoj temperaturi, dodati plazmu i mleko, umutiti mikserom još malo. Dobićete rastresitu, mekšu smesu koju treba prstima da utisnete u okrugli kalup prečnika 24cm. Odložiti u frižider dok pripremate beli fil.
3.Umutiti slatku pavlaku. U drugoj posudi sjediniti sir, kiselu pavlaku,vanilin šećer, šećer u prahu. Možete umutiti kratko mikserom na najmanjoj brzini. Dodajte ovu smesu u posudu sa slatkom pavlakom, sve lepo sjedinite. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice, nakon 10 minuta kad nabubri otopiti ga na srednjoj temeperaturi ali paziti da ne provri. Skinuti sa ringle, dodati mu malo bele smese, izmešati, zatim sve nasuti u beli fil i dobro sjediniti. Ovaj fil dodati preko plazme, dobro popuniti sa svih strana da ne ostanu rupice.
6.Ohlađeni crveni fil preliti lagano preko belog fila.
7. Odložiti u frižider preko noći, minimum 6h, idealno bi bilo da odstoji 12h.
Kad se sve lepo steglo oštrim, dugim nožem lagano odvojiti od kalupa.
Нема коментара:
Постави коментар