понедељак, 6. мај 2019.

Čokoladna bomba

Jednostavna torta, puna čokolade, kremasta, izdašna, sa mekim koricama koje se tope u ustima...
 Garantujem da će je deca obožavati, a bogami i odrasli!
Recept sam pronašla na blogu kod Jekin Kapric i Marina S Taste.




Sastojci:
Biskvit (peku se 2 kore)

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika brašna (koristila sam T-400)
  • 4 kašike Dr. Oetker Kakao
  • prstohvat morske soli
  • 2 dcl ulja


Fil



Priprema
Svi sastojci treba da budu sobne temperature.
Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Dno kalupa od 24 cm obložiti pek papirom, stranice premazati maslacem i posuti brašnom.
Mutiti 5 belanaca dok ne postanu čvrsta na dodir, dodati prstohvat soli, postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne istopi. Smanjiti brzinu na mikseru na najnižu, dodati 5 žumanaca i uliti 100 ml ulja u  mlazu. Špatulom sasvim lagano umešati 3 kašike brašna koje ste pomešali sa 2 kašike kakaoa (prethodno ih treba prosejati!), odmah izliti u kalup i peći 17- 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen. Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi ofvojiti od pek papira i preseći na pola.
Isto ponoviti i sa drugom korom.

700 ml mleka posuti sa 4 kašike šećera i staviti da se kuva. Kad provri skinuti sa ringle, dodati prašak za puding x3 koji ste razmutili u 300 ml mleka, vratiti na srednju temperaturu i još jednom kratko prokuvati, sve vreme mešati da ne zagori. U vrelo dodati čokoladu izlomljenu na kocke i dobro izmešati, možete i mikserom. Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca i na kraju dodati nugat namaz, sve dobro izmiksati i podeliti na 4 dela. 
Filovati svaku koru sa otprilike 8 kašika fila, na kraju premazati celu tortu, meni je ostalo fila i za ruže, a vi možete dekorisati po želji.

5 коментара:

Истакнути пост

Domaće krofne