Jedina mana ovih oblandi je što ne možete da prestanete da ih jedete!
Sastojci:
U šerpici sjediniti iseckan margarin, pavlaku i šećer, staviti na tihu vatru i mešati varjačom dok ne provri. Zatim skloniti sa ringle i umešati mleveni keks. Ostaviti fil da se prohladi. Podeliti fil na 4 jednaka dela ( meni je bilo potrebno po 5 kašika za svaku oblandu). Jedan list oblande okrenuti tako da ravna strana bude gore pa nafilovati, isto ponoviti i sa ostalim oblandama i filom. Na kraju, gotovu oblandu preokrenuti tako da ravna strana bude dole. Ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, pritisnuti nečim- ja sam manjiim plehom i knjigom. Seći i služiti.
Sastojci:
- 1 veće pakovanje oblande
- 250g margarina
- 2 čaše od jogurta šećera
- 2 čaše kisele pavlake
- 300g mlevenog keksa
U šerpici sjediniti iseckan margarin, pavlaku i šećer, staviti na tihu vatru i mešati varjačom dok ne provri. Zatim skloniti sa ringle i umešati mleveni keks. Ostaviti fil da se prohladi. Podeliti fil na 4 jednaka dela ( meni je bilo potrebno po 5 kašika za svaku oblandu). Jedan list oblande okrenuti tako da ravna strana bude gore pa nafilovati, isto ponoviti i sa ostalim oblandama i filom. Na kraju, gotovu oblandu preokrenuti tako da ravna strana bude dole. Ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, pritisnuti nečim- ja sam manjiim plehom i knjigom. Seći i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар