недеља, 17. децембар 2017.

Oblande sa plazmom i kiselom pavlakom

Jedina mana ovih oblandi je što ne možete da prestanete da ih jedete! 

Sastojci:

  • 1 veće pakovanje oblande
  • 250g margarina
  • 2 čaše od jogurta šećera
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 300g mlevenog keksa


U šerpici sjediniti iseckan margarin, pavlaku i šećer, staviti na tihu vatru i mešati varjačom dok ne provri. Zatim skloniti sa ringle i umešati mleveni keks. Ostaviti fil da se prohladi. Podeliti fil na 4 jednaka dela ( meni je bilo potrebno po 5 kašika za svaku oblandu). Jedan list oblande okrenuti tako da ravna strana bude gore pa nafilovati, isto ponoviti i sa ostalim oblandama i filom. Na kraju, gotovu oblandu preokrenuti tako da ravna strana bude dole. Ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, pritisnuti nečim- ja sam manjiim plehom i knjigom. Seći i služiti.



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama