Mekane, sočne, preukusne. Pahuljasto testo, fil od smeđeg šećera, maslaca i cimeta, savršena glazura od krem sira, maslaca, šećera u prahu i vanile... Ljubitelji cimeta će uživati, provereno.
Sastojci :
Testo
130 ml toplog mleka
21 g svežeg kvasca
15 g šećera
500 g brašna, u originalu je tip 500, ja sam koristila T-400, meko
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170 g jogurta
1 jaje
Nadev
100 g istopljenog maslaca
100 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta, koristila sam cejlonski
Preliv
150g krem sira
100 g šećera u prahu
60 g maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi
1 kašičica arome vanile
Priprema:
U malo toplog mleka razmutiti kvasac, dodati šećer i ostaviti 10 minuta na toplom mestu da se aktivira.
U vanglu nasuti prosejano brašno, dodati ostale sastojke i nadošli kvasac, mesiti dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke, treba da bude mekše, po potrebi dodajte još brašna. Prekrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite na toplom mestu da odstoji 1h.
Za to vreme otopite puter, ostavite da se prohladi, dodajte smeđi šećer i cimet, izmešajte.
Nakon toga, testo malo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rasklagijati na dimenzije 45x 35 cm i premazati nadevom preko celog testa. Urolati i iseći na 12 delova. Možete seći oštrim tankim nožem ili koncem, ja koristim konac za zube 😅.
Isečene rolnice poređati na pleh obložen pek papirom, moj je veličine 30x25 cm.
Ostaviti da naraste još 20/ 30 minuta na toplom mestu.
Rernu zagrejati na 200°C.
Peći rolnice 20 do 25 minuta, treba lepo da porumene.
Sjedinite maslac, krem sir, šećer u prahu i vanilu, premažite preko pečenih rolnica.
Služite ih tople. Uživaćete u svakom zalogaju.
Izvor: Slatka domaćica
Нема коментара:
Постави коментар