Neodoljivo punjenje od belog krema, kikirikija, hrskavih, mlečnih napolitanki, u omotaču od kikirikija i bele čokolade!
Uživanje u ukusu je zagarantovano, a za pripremu je potrebno manje od 15 minuta!
Ako volite Ferero bombice (recept za njih je identičan, objavljen je već na profilu, blogu) preporučujem da obavezno isprobate i ove.
Sastojci :
- 150 g neslanog kikirikija
- 100 g mlečnih napolitanki
- 200 g belog krema (beli deo bilo kojeg krema)
Glazura
- 150 g kvalitetne bele čokolade (koristila sam Premia po belgijskoj recepturi @maxi_srbija)
- 4 kašike ulja
- 30 g krupno mlevenog neslanog kikirikija
Priprema
U secku usitinite kikiriki i napolitanke, ne previše sitno. Dodajte beli krem i sve lepo sjedinite. Odložite na 30 minuta u frižider, zatim oblikujte kuglice željene veličine, moje su po 20 g.
Ređajte na tacnu obloženu folijom ili pek papirom i vratite sve u frižider na nekoliko sati.
U šerpicu ubacite čokoladu izlomljenu na kocke, dodajte ulje, stavite na ringlu i uključite na srednju temperaturu. Posuda i špatula moraju biti suvi da se ne bi stvorile grudvice. Sve vreme mešajte i kada se čokolada otopi skinite sa ringle i dodajte 30 g krupno mlevenog kikirikija,izmešajte Kratko prohladite pa prelijte svaku kuglicu.
Kada završite vratite kuglice u frižider, sačekajte da se glazura i uživajte u ukusu.
Izvor : MarinaS Taste
Нема коментара:
Постави коментар