петак, 10. јануар 2020.

Ferrero torta bez pečenja

Jedino parče koje sam uspela da sačuvam, torta je sinoć nestala za tren! Jednostavna za pripremu, fantastičnog ukusa. Teška je malo više od 2kg.


Sastojci:
Podloga
  • 150 g lešnik napolitanki
  • 150 g nutelle
  • 100 g mlevenih, pečenih lešnika
  • (od iste smese pravim i Ferrero kuglice)
Fil
  • 600 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica arome vanile
  • 300 g nutelle
  • 300 ml slatke pavlake
  • nekoliko usitnjenih napolitanki ili Ferrera

Ganache
  • 75 g mlečne čokolade
  • 75 g tamne čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema
1. Prvo pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 15 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kad se ohlade sameljite.
2. Sjedinite nutellu, napolitanke, mlevene lešnike, prebacite u okrugli kalup 24 ili 22cm. Odložite u frižider dok pripremate fil.
3. Umutite slatku pavlaku, ne treba da bude previše čvrsto umućena. U drugoj posudi sjedinite špatulom krem sir i šećer u prahu. Dodajte aromu vanile i nutellu, izmešajte, dodajte na kraju i umućenu slatku pavlaku i usitnjene napolitanke ili Ferrero , sve dobro sjedinite i izručite u kalup, preko podloge. Ostavite nekoliko sati da se ohladi pa dodajte odozgo ganache.
4. Ganache pripremate tako što stavite slatku pavlaku da se zagreje ali ne treba da provri! Preliti čokoladu izlomljenu na kocke i ostaviti da odstoji 5 minuta. Zatim izmešati, prohladiti i preliti preko torte. Ostaviti da se malo stegne pa dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne