Odličan je i za posnu i za mrsnu varijantu. Danas vam pišem posnu varijantu i šta ja sve koristim.
Sastojci:
- 100 ml vode
- 150 g kristal šećera
- 120 g posnog margarina
- 200 g Zajić biljnog napitka od soje u prahu (kupujem u zdravoj hrani)
- 1 kesica vanilin šećera (10g)
- 200g kokosovog brašna
Dodatno
-
30- 50 pečenih lešnika, zavisi kolike kuglice pravite
Šećer preliti vodom i staviti da se kuva na srednjoj temperaturi. Od trenutka kad provri ostaviti da vri 1 minut, zatim smanjiti temperaturu na najnižu i dodati iseckan margarin. Mešati dok se ne otopi. Skinuti sa ringle i dodati mleko u prahu, mešati brzo kako se ne bi stvorile grudvice. Dodati i kokosovo brašno pomešano sa vanilin šećerom. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa odložiti u frižider da se lepi stegne. Oblikovati kuglice, moje su po 18g, utisnuti lešnik i uvaljati u kokosovo brašno.
Нема коментара:
Постави коментар