Najlepši i najukusniji medenjaci!
Sastojci:
Priprema
Izrendati hladan maslac, dodati ostale sastojke i postepeno dodavati brašno, zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Umotati u streč foliju i odložiti na 1 h u frižider. Rasklagijati na debljinu od 5mm, modlom vaditi oblike i ređati na pleh obložen pek papirom. Rernu zagrejati na 200°C. Peći nekih 10 minuta, treba malo da porumene i da ostanu mekši, kad se ohlade biće super . Ohladite ih pa dekorišite.
U činijicu prosejati šećer, dodati ekstrakt i mleko, izmešati. Ako je previše tečno dodati još šećera, ako je gusto dodati mleka. Ubaciti u kesicu za zamrzivač, odseći i vrh i dekorisati.
Ostaviti da se glazura stegne.
Medenjake čuvati zatvorene u limenoj kutiji.
Sastojci:
- 400 g brašna, po potrebi dodati još
- 100 g mlevenih oraha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 jajeta
- 150 g maslaca
- 200 g šećera (može i manje, po ukusu)
- 4 kašičice meda
- 1 kašika ruma
- 1 kašika začina za medenjake (cimet, đumbir, karanfilić, muskatni oraščič..) Glazura
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 i po kašike mleka
- prehrambene boje u gelu ili prahu
Priprema
Izrendati hladan maslac, dodati ostale sastojke i postepeno dodavati brašno, zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Umotati u streč foliju i odložiti na 1 h u frižider. Rasklagijati na debljinu od 5mm, modlom vaditi oblike i ređati na pleh obložen pek papirom. Rernu zagrejati na 200°C. Peći nekih 10 minuta, treba malo da porumene i da ostanu mekši, kad se ohlade biće super . Ohladite ih pa dekorišite.
U činijicu prosejati šećer, dodati ekstrakt i mleko, izmešati. Ako je previše tečno dodati još šećera, ako je gusto dodati mleka. Ubaciti u kesicu za zamrzivač, odseći i vrh i dekorisati.
Ostaviti da se glazura stegne.
Medenjake čuvati zatvorene u limenoj kutiji.
Нема коментара:
Постави коментар