понедељак, 1. април 2019.

Princes krofne

Ako mene pitate ove princeze su savršene i baš po mom ukusu! Primetili ste već da ih često pravim, nekad sa pudingom ali ove Majine su meni definitivno omiljene. Ovde ću vam napisati kako ih ja pripremam, a vi na Provereni recepti by Maja Babić blogu pogledajte detaljno objašnjen recept..


Testo
  • 4- 5 jaja (treba da bude 250 ml)
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 3 kašičice šećera

Vanil krem
  • 1 l mleka (koristim punomasno)
  • 250 g kristal šećera
  • 3 kesice vanlin šećera
  • 1 celo jaje
  • 5 žumanaca
  • 150 g gustina
  • 125 g maslaca
I još:
šećer u prahu pomešan sa vanilom, za posipanje
Prvo pripremiti fil.
850 ml mleka staviti sa šećerom i vanilin šećerom da se kuva.
U drugoj posudi umutiti celo jaje i žumanca, dodati 150 ml mleka i gustin, umutiti da nema grudvica.
Kad mleko provri naspite malo vrelog mleka u smesu sa žumancima, promešajte i sve vratite u provrelo mleko. Isključite ringlu i mešajte smesu 3 minuta, dok se ne zgusne. Prekrijte streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Maslac ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi. U ohlađen fil dodajte kašiku po kašiku umućenog maslaca, dobro izmiksajte i fil je spreman.
U šerpicu sipati vodu i ulje, dodati so i šećer i staviti da provri. Skinuti sa ringle pa dodati prosejano brašno, izmešati varjačom da se dobije glatka i kompaktna smesa. Ostavitre nekoliko minuta da se prohladi pa dodajte 250 ml jaja, ja dodam jedno jaje pa dobro izmešam, zatim drugo i sve tako dok ne potrošim sva jaja. Dobićete gustu i sjajnu smesu. Napunite poslastičarsku vreću i i na pek papiru oblikujte krofnice, Dobićete tačno 20 krofnica srednje veličine. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći 35 do 40 minuta. Rernu ne smete otvarati! Gotove krofnice preseći na pola i ostaviti da se potpuno ohlade. Kad se ohlade filovati i posuti šećerom u prahu. Odložiti ih u frižider do služenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama