понедељак, 1. април 2019.

Pljeskavice od piletine i tikvica

Brzo, lako, jednostavno i zdravo, a mnooogo ukusno! Preporučujem da isprobate!


Sastojci:
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 manja tikvica
  • 2 čena belog luka
  • 1 manji crni luk
  • 2 jajeta
  • sveži peršun
  • susam
  • morska so, biber, kari, bosiljak
  • po potrebi ovsene pahulje

Tikvice iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti 10 minuta da odstoje, zatim ih ocediti, iseći na manje delove i ubaciti u secka/ blender. Dodati 2 jajeta, iseckano belo meso, beli i crni luk, začine, peršun. Sve izmiksati dok ne dobijete gustu, kompaktnu smesu. Ako je previše gnjecavo dodati malo ovsenih pahulja, ja sam dodala otprilike jednu kašuku. Dodati i susam i još malo izmiksati. Vaditi kašikom i pržiti na zagrejanom kokosovom ulju na srednjoj temperaturi dok obe strane ne porumene lepo. Dobila sam 16 mini pljeskavica.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama