Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 manja tikvica
- 2 čena belog luka
- 1 manji crni luk
- 2 jajeta
- sveži peršun
- susam
- morska so, biber, kari, bosiljak
- po potrebi ovsene pahulje
Tikvice iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti 10 minuta da odstoje, zatim ih ocediti, iseći na manje delove i ubaciti u secka/ blender. Dodati 2 jajeta, iseckano belo meso, beli i crni luk, začine, peršun. Sve izmiksati dok ne dobijete gustu, kompaktnu smesu. Ako je previše gnjecavo dodati malo ovsenih pahulja, ja sam dodala otprilike jednu kašuku. Dodati i susam i još malo izmiksati. Vaditi kašikom i pržiti na zagrejanom kokosovom ulju na srednjoj temperaturi dok obe strane ne porumene lepo. Dobila sam 16 mini pljeskavica.
Нема коментара:
Постави коментар