Sastojci:
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 1 veći crni luk
- 3 čena belog luka
- 3 kašike griza
- 1 jaje
- seckani sveži peršun
- morska so, biber, mlevena paprika
Nadev
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 šake spanaća
- 3 kuvana jajeta
Omotač
- 700- 800 g krompira (ja sam stavila 500, nije bilo dovoljno)
- 20 g maslaca
- malo mleka
- morska so, biber, mlevena paprika
- 2 žumanceta
Sitno iseckati crni i beli luk, dodati mleveno meso, griz, jaje, so, biber, mlevenu papriku, seckani peršun i dobro sjediniti sastojke. Oblikovati kuglu pa prebaciti na foliju premazanu uljem, rukama utisnuti i oblikovati pravougaonik.
Papriku iseći na trake pa propržiti nekoliko minuta na maslinovom ulju.
Slagati papriku, jaja isečena na četvrtine i spanać kao na slici.
Urolati i dobro zatvoriti sa svih strana, prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 50-60 minuta. Za to vreme skuvati krompir, dodati maslac, malo mleka, začine i ispasirati.
Izvaditi pečeni rolat i sa svih strana premazati pire krompirom, ostaviti 2 kašike sa strane pa ih umutiti sa žumancima i premazati rolat sa gornje strane, posuti mlevenim paprikom i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Poslužiti uz salatu.
Prijatno!
Izvor: Pupagatz - Mesna rolada sa kapom od krumpira - Coolinarka
Papriku iseći na trake pa propržiti nekoliko minuta na maslinovom ulju.
Slagati papriku, jaja isečena na četvrtine i spanać kao na slici.
Urolati i dobro zatvoriti sa svih strana, prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 50-60 minuta. Za to vreme skuvati krompir, dodati maslac, malo mleka, začine i ispasirati.
Izvaditi pečeni rolat i sa svih strana premazati pire krompirom, ostaviti 2 kašike sa strane pa ih umutiti sa žumancima i premazati rolat sa gornje strane, posuti mlevenim paprikom i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Poslužiti uz salatu.
Prijatno!
Izvor: Pupagatz - Mesna rolada sa kapom od krumpira - Coolinarka
Нема коментара:
Постави коментар