уторак, 2. април 2019.

Rolat od mlevenog mesa sa povrćem, jajima i pire krompirom




Sastojci:
  • 700 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 veći crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike griza
  • 1 jaje
  • seckani sveži peršun 
  • morska so, biber, mlevena paprika

Nadev
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 šake spanaća
  • 3 kuvana jajeta

Omotač
  • 700- 800 g krompira (ja sam stavila 500, nije bilo dovoljno)
  • 20 g maslaca
  • malo mleka
  • morska so, biber, mlevena paprika
  • 2 žumanceta

Sitno iseckati crni i beli luk, dodati mleveno meso, griz, jaje, so, biber, mlevenu papriku, seckani peršun i dobro sjediniti sastojke. Oblikovati kuglu pa prebaciti na foliju premazanu uljem, rukama utisnuti i oblikovati pravougaonik.
Papriku iseći na trake pa propržiti nekoliko minuta na maslinovom ulju.
Slagati papriku, jaja isečena na četvrtine i spanać kao na slici.
Urolati i dobro zatvoriti sa svih strana, prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 50-60 minuta. Za to vreme skuvati krompir, dodati maslac, malo mleka, začine i ispasirati.
Izvaditi pečeni rolat i sa svih strana premazati pire krompirom, ostaviti 2 kašike sa strane pa ih umutiti sa žumancima i premazati rolat sa gornje strane, posuti mlevenim paprikom i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Poslužiti uz salatu.
Prijatno!
Izvor: Pupagatz - Mesna rolada sa kapom od krumpira - Coolinarka

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama