Svi ukusi su savršeno izbalansirani, slatko i kiselo, fila ima puno- baš kako i volim, nije preslatka i sočna je tačno koliko treba. Obavezno sačuvajte recept za ovo savršenstvo.
Sastojci za 4 rolata:
- 12 tankih kora za pitu
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- ulje
- šećer za posipanje, koristila sam smeđi
- 600 g višanja
Za preliv:
- 6 kašika šećera
- 200 ml vode
- nekoliko kapi limunovog soka, koliko vama odgovara
Priprema:
Odvojiti žumanca i belanca.
Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg.
Smanjiti brzinu na najnižu i dodati žumanca, zatim brašno, lagano sve sjediniti.
Za jedan rolat su potrebne 3 kore.
Prvu koru premazati uljem, pospite šećerom (otprilike kašika, dve, ako volite slađe onda više), isto ponovite i sa drugom korom, treću koru celu premažite četvrtinom smese od jaja, zatim uz dužu stranu poređajte višnje, savijte krajeve kako fil ne bi cureo i uvijte u rolat.
Isto ponovite sa ostalim rolatima.
Na kraju premažite rolate sa malo ulja, pecite oko pola sata na 180°C, dok ne porumene lepo.
Za to vreme pripremite preliv.
U šerpicu naspite 200 ml vode i 6 kašika šećera, od trenutka kad počne da vri kuvajte 5 minuta na srednjojtemperaturi. Skinite sa ringle, dodajte malo isceđenog limuna.
Pečene rolate prelijte toplim sirupom.
Ja sam ih prekrila folijom i ostavila da prenoće i dobro upiju sirup.
Нема коментара:
Постави коментар