Osvežavajuća, veoma ukusna, zdrava, napravljena od orašastih plodova, crvenog voća, urmi, kokosovog ulja.. Brzo se priprema, sastojci su odlični ali imajte u vidu da je svakako energetska bomba. Najbolje bi bilo držati je u zamrzivaču, izvaditi je 1h pre služenja.
Podloga
250 g sirovih badema
180 g svežih urmi
prstohvat morske soli
1 kašika kokosovog ulja
nekoliko kašika soka od pomorandže (sveže ceđene)
Fil
300 g sirovog indijskog oraha
2- 3 kašike meda
50 ml otopljenog hladno ceđenog kokosovog ulja
sok od pola limuna
100 ml ceđene pomorandže
Dodatno:
250 g miks šumskog voća (ili borovnica, malina)
Priprema:
Indijske orahe potopiti u vodu i ostavite preko noći ili minimum 5h.
Bademe sameljite.
Šumsko voće odledite i ocedite od viška tečnosti.
Urme potopite na 15 minuta u vrelu vodu, da omekšaju, zatim izvadite koštice.
Ubacite ih u blender, miksajte do željene teksture.
Zatim dodajte mlevene bademe, prstohvat soli, kašiku otopljenog kokosovog ulja i dodavati ceđeni sok od pomorandže dok se ne dobije kompaktna smesa, ne treba da se mrvi, već da bude mekša.
Rasporedite podlogu u kalupu veličine 18- 20 cm.
Odložite na hlađenje dok pripremate fil.
Indijske orahe ocedite od viška tečnosti, ubacite u blender sa sokom od limuna i pomorandže i miksajte dok ne dobijete svilenksat i gladak fil, a za to će vam biti potreban jak blender. Moj je od 1000 W.
Dodajte ostale sastojke i izmiksajte još malo. Gotov fil podelite na dva dela. Prvi deo rasporedite ravnomerno preko podloge i odložite u zamrzivač. U drugi deo dodajte šumsko voće, izmiksajte, prelijte preko prvog dela i vratite sve u zamrzivač na hlađenje.
Biće potrebno nekoliko sati da se stegne, a ukus je fenomenalan.
Нема коментара:
Постави коментар