Ultra čokoladna, kremasta poslastica, prava kalorijska bomba!
Bez pečenja, bez želatina, brzo se priprema, jedino treba biti strpljiv i sačekati nekih 6 h da se ohladi i stegne.
Sastojci :
Podloga
- 200 g Oreo keksa
- 60 g putera
Fil
- 400 g Ella sira ili nekog punomasnog krem sira, na primer Moja kravica, odlično bi se uklopio i mascarpone
- 80 g šećera u prahu
- 250 g tamne čokolade
- 100 g nutelle
- 250 ml mlečne slatke pavlake 36% m.m.
Ganache
- 150 g tamne ili mlečne čokolade
- 150 ml mlečne slatke pavlake 36 % m. m.
Priprema
Oreo keks samleti u secku, puter otopiti, sve sjediniti, dobićete rastresitu smesu koju ćete utisnuti u kalup prečnika 20 cm. Ako je smesa previše mrvičasta dodajte malo mleka. Odložiti u frižider dok pripremate fil.
Umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, ostavite sa strane.
Otopiti čokoladu na pari.
Umutite krem sir i šećer u prahu. Dodati otopljenu čokoladu i nutellu, mutiti dok se sve lepo ne sjedini, dodati umućenu slatku pavlaku i mutiti kratko na najmanjoj brzini, koliko da se fil lepo sjedni. Špatulom još malo promešati, lagano, i rasporediti preko podloge od oreo keksa.
Odložiti na hlađenje 1 h.
Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi ali ne treba da provri, skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti tako 1 minut da odstoji pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje bi bilo preko noći.
Нема коментара:
Постави коментар