уторак, 8. децембар 2020.

Čokoladni čizkejk

 


Ultra čokoladna, kremasta poslastica, prava kalorijska bomba!

Bez pečenja, bez želatina, brzo se priprema, jedino treba biti strpljiv i sačekati nekih 6 h da se ohladi i stegne.



Sastojci :
Podloga
  • 200 g Oreo keksa
  • 60 g putera
Fil
  • 400 g Ella sira ili nekog punomasnog krem sira, na primer Moja kravica, odlično bi se uklopio i mascarpone
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g tamne čokolade
  • 100 g nutelle
  • 250 ml mlečne slatke pavlake 36% m.m.
Ganache
  • 150 g tamne ili mlečne čokolade
  • 150 ml mlečne slatke pavlake 36 % m. m.
Priprema
Oreo keks samleti u secku, puter otopiti, sve sjediniti, dobićete rastresitu smesu koju ćete utisnuti u kalup prečnika 20 cm. Ako je smesa previše mrvičasta dodajte malo mleka. Odložiti u frižider dok pripremate fil.
Umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, ostavite sa strane.
Otopiti čokoladu na pari.
Umutite krem sir i šećer u prahu. Dodati otopljenu čokoladu i nutellu, mutiti dok se sve lepo ne sjedini, dodati umućenu slatku pavlaku i mutiti kratko na najmanjoj brzini, koliko da se fil lepo sjedni. Špatulom još malo promešati, lagano, i rasporediti preko podloge od oreo keksa.
Odložiti na hlađenje 1 h.
Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi ali ne treba da provri, skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti tako 1 minut da odstoji pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje bi bilo preko noći.


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama