Predivan, izdašan, sočan, puuun fila!
Ako mene pitate, ovaj rolat je ukusniji od pizze! U originalu se pravi se kečapom, ja sam koristila crveni sos za pastu -sugo alla arrabbiata (ima ga u svim snabdevenijim radnjama) , a vi možete kako vam više odgovara.
Od ove mere sam dobila 11 debljih parčića, nestali su u roku od pola sata.
Sastojci:
- 8 tankih, gotovih kora za pitu
- 200 g arrabbiata sosa ili kečapa
- 450 g kvalitetne šunke
- 400 g trapista ili nekog drugog polutvrdog sira
- 300 g mariniranih, oceđenih šampinjona
- 180 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- origano
*po želji možete dodati još oko 50-100g za posipanje rolata
Priprema :
1. Poređati tri kore, jednu na drugu, bez dodavanja ulja. Premazati treću koru sa 100 g crvenog sosa ili kečapa.
2. Preko staviti još jednu koru. Preko nje narendati 300 g trapista.
3. Preko staviti još jednu koru. Narendati ili iseckati 300 g šunke.
4. Opet ide kora, preko nje poređati 200 g iseckanih, mariniranih, prethodno oceđenih šampinjona.
5. Preko ide još jedna kora. Umutite 2 jajeta i 180 g kisele pavlake, 4 kašike ostavite sa strane, ostatkom premažite koru.
6. Stavite opet koru, premažite sa 100 g crvenog sosa ili kečapa, narendajte ostatak trapista, šunke, iseckanih šampinjona, posuti origanom.
7. Uviti u rolat, prebacite na veliki pleh od rerne, stavite ga dijagonalno da bi mogao da stane, premažite sa one 4 kašike fila koje ste ostavili da strane. Posuti susamom ili sa 50-100 g rendanog trapista.
8. Pecite rolat u zagrejanoj rerni na 200°C tačno pola sata.
9. Prohladite, secite i uživajte u ukusu!
Garanutujem da će vas oduševiti!
Izvor : Coolinarika - Pizza rolat No.1 - Jelena084
Priprema :
1. Poređati tri kore, jednu na drugu, bez dodavanja ulja. Premazati treću koru sa 100 g crvenog sosa ili kečapa.
2. Preko staviti još jednu koru. Preko nje narendati 300 g trapista.
3. Preko staviti još jednu koru. Narendati ili iseckati 300 g šunke.
4. Opet ide kora, preko nje poređati 200 g iseckanih, mariniranih, prethodno oceđenih šampinjona.
5. Preko ide još jedna kora. Umutite 2 jajeta i 180 g kisele pavlake, 4 kašike ostavite sa strane, ostatkom premažite koru.
6. Stavite opet koru, premažite sa 100 g crvenog sosa ili kečapa, narendajte ostatak trapista, šunke, iseckanih šampinjona, posuti origanom.
7. Uviti u rolat, prebacite na veliki pleh od rerne, stavite ga dijagonalno da bi mogao da stane, premažite sa one 4 kašike fila koje ste ostavili da strane. Posuti susamom ili sa 50-100 g rendanog trapista.
8. Pecite rolat u zagrejanoj rerni na 200°C tačno pola sata.
9. Prohladite, secite i uživajte u ukusu!
Garanutujem da će vas oduševiti!
Izvor : Coolinarika - Pizza rolat No.1 - Jelena084
Нема коментара:
Постави коментар