четвртак, 20. јун 2019.

Vanil krem štrudla

Ako volite krempitu, ovu štrudlu ćete obožavati! Jednostavna za pripremu, fil je predivan, nežna vanila u kombinaciji sa lisnatom, hrskavom koricom. Izdašna je, a ukuse možete kombinovati po želji (puding od čokolade, vanile, karamel, voćni), uz to možete dodati i neko voće, na primer maline, višnje .. Idealna je za tople dane jer se servira dooobro ohlađena, ako mene pitate- pun pogodak!
Recept sam pronašla na blogu Jekin Kapric, a koristila sam Dr. Oetker proizvode koji garantuju sjajan ukus i kvalitet.



Sastojci:

  • 500 g kora za pite srednje debljine

I fil
  • 3 veća jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja jogurta
  • pola šolje pšeničnog griza
*šolja je od 2dcl
II fil

I još:
  • šećer u prahu za posipanje pomešan sa vanilom

Prvo pripremiti drugi fil. Puding razmutiti u 200 ml mleka, ostatku mleka (800ml) dodati 9 kašika šećera i staviti da provri. Kad provri, smanjiti temperaturi na srednju, nasuti smesu sa pudingom i uz mešanje još jednom kratko prokuvati, dok se ne zgusne. Odložiti sa strane, prohladiti i povremeno mešati, da se ne stvori korica.
Zatim pripremiti prvi fil. Mutiti belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodavati šećer i umutiti u sneg. Dodati žumanca, ulje, jogurt i na kraju pšenični griz pomešan sa praškom za pecivo.
Rernu uključiti da se zagreje na 180°C.
Kore podeliti po 4 ili po 3 ako ste kupili deblje.
Prve 3 kore premazati prvim filom, staviti otprilike po 4 kašike fila. Na 4 koru uz rub staviti puding, po želji možete I neko voće i urolati.
Štrudla je veoma mekana i nežna tako da je pažljivo prebacite na pleh obložen pek papirom.
Kad ste složili sve rolate premažite ih ostatkom fila ili uljem, ako ste potrošili fil. Peći otprilike 25- 30 minuta.
Ohladiti na sobnoj temperaturi pa prebaciti u frižider na hlađenje minimum 6h ili najbolje preko noći.
Ohlađenu štrudlu iseći I obilno posuti šećerom u prahu.

U saradnji sa:

.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama