четвртак, 24. мај 2018.

Mrvičasta čoko pita

Prhko testo, rum, pečeni lešnici, čokolada i naravno Vital margarin sa ukusom slatke pavlake... moja omiljena kombinacija! Divan ukus, a i miris, topi se ustima i mami da pojedete još jedno parče..



Sastojci:

Prhko testo
  • 300 g brašna
  • 150 g Vital margarina sa ukusom slatke pavlake, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 4 kašike smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • prstohvat praška za pecivo
  • 1 kesica rum šećera (ili vanilin šećer) 
  • 1 jaje 

Fil
  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 70 g čokolade sa većim procentom kakaoa
  • 7 kašika šećera
  • 80 g Vital margarina sa ukusom slatke pavlake
  • 1 kašičica ruma

I još
  • 5 kašika seckanog, pečenog lešnika
Priprema

Pomešati brašno, šećer, rum šećer, prašak za pecivo, so, margarin, jaje i zamesiti glatko testo. Uviti u foliju i odložiti u frižider.

Dok testo stoji u frižideru, napraviti fil.

Odvojiti 100 ml mleka, ostatak staviti da provri. U mleku koje ste odvojili razmutiti puding i šećer, paziti da nema grudvica pa dodati u provrelo mleko. Dodati i izlomljenu šokoladu i mešati dok se ne zgusne. Gotov puding skinuti sa ringle i umešati margarin. Prekriti providnom folijom i ostaviti da se prohladi.

Testo podeliti na dva dela. Prvi deo staviti u zamrzivač da bi lakše mogli da ga izrendate kasnije. Drugi deo rasklagijati na pek papiru  na veličinu pleha 30x20, preko njega ravnomerno rasporediti fil, zatim posuti polovinom seckanog lešnika, izrendati deo testa, opet lešnik i ostatak rendanog testa.





Peći na 200 stepeni nekih 35-40 minuta.
Prohladiti i uživati u ukusu.







Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna