Fil je isti kao za čokoladnu bombu tako da očekujte fantastičan ukus.
Sastojci:
Za koru :
8 jaja
prstohvat soli
8 kašika šećera u prahu
8 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna (koristila sam meko, T-400)
pola kesice praška za pecivo, 6 g
Krema:
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
100 g kristal šećera
125 g maslaca
50 g čokolade, moja je od 50% kakao delova
100 g nutelle ili krema po izboru
Dodatno :
6 manjih banana ili 4 veće
50 do 100 g mlečne čokolade
Priprema :
Veliki pleh od rerne 35x40 cm obložite pek papirom. Uključite rernu na 200°C.
Odvojite belanca od žumanaca.
U belanca dodajte prstohvat soli, mutite mikserom dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodavati šećer i dobro umutiti, nekih 10 minuta.
Smanjite brzinu na najnižu, dodajte žumanca i još malo mutite. Zatim špatulom lagano umešajte orahe koje ste pomešali sa prosejanim brašnom i praškom za pecivo.
Nasuti smesu u pleh i peći 10 do 15 minuta, treba lepo da porumeni.
Pečenu koru urolati u vlažnu krpu sa sve pek papirom, ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi skinuti pek papir.
Za to vreme pripremiti fil.
400 ml mleka stavite sa šećerom da se kuva na srednjoj temperaturi, 2 pudinga razmutite u 200 mleka. Kad mleko provri dodajte razmućene pudinge i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne, sve vreme mešajte da ne zagori.
Skinite sa ringle, dodajte čokoladu, dobro izmešajte, prekrijte streč folijom i ohladite. Kad se smesa potpuno ohladi dodajte umućen maslac sobne temperature i nutellu, sve dobro izmiksajte. Odvojite nekoliko kašika sa strane, ostatkom premažite celu koru. Uz duže krajeve, sa obe strane, ređajte banane. Urolajte sa obe strane, preokrenite rolat tako da strana koja je bila dole sada bude gore, premažite ceo smesom koju ste ostavili sa strane i pospite rendanom mlečnom čokoladom.
Najukusniji je kada se dobro ohladi nekoliko sati, najbolje bi bilo preko noći.
Нема коментара:
Постави коментар