субота, 20. јул 2024.

 Proteinski cheesecake sa prelivom od borovnica



Za uživanje bez griže savesti.

Jednostavan za pripremu, od nekoliko sastojka, niskokaloričan, pun proteina. 


Sastojci:

4 jajeta

400 g grčkog jogurta

150 g Ella sira (sveži posni sir)

zaslađivač po vašem izboru, ja koristim steviju

*možete dodati 40 g proteina u prahu 


Preliv:

200 g borovnica 

1 kašika gustina+ malo vode

zaslađivač 


Priprema:

Rernu uključite da se zagreje na 180°C.

Kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom.

Umutite penasto jaja, dodajte grčki jogurt, sir i zaslađivač, mutite još malo dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Naspite u kalup i pecite oko 50 min.

Pečeni čiz ohladite, prvo na sobnoj temperaturi pa u frižideru.

Za to vreme pripremite preliv tako što ćete staviti borovnice da se kuvaju nekih 5 minuta, dodati zaslađivač po želji, na kraju dodati gustin razmućen u malo vode (oko 50ml) i kuvati par minuta dok se smesa ne zgusne malo.

Prohladiti pa preliti preko čizkejka zatim sve ohladiti i servirati. 

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Proja