Kombinacija kokosa i bele čokolade je savršena! Kuglice su nežne, tope se u ustima, brzo se pripremaju i odlične su za sve prilike.
Sastojci:
150 ml vode
150 g šećera
125 g maslaca
1 kesica vanilin šećera
100 g bele čokolade
150 g kokosovog brašna
200 g mleka u prahu
Dodatno :
još 50- 100 g kokosovog brašna za valjanje kuglica
pečeni lešnici
Priprema:
U šerpicu nasuti vodu, vanilin šećer, šećer i ubaciti iseckan maslac, od trenutka kad počne da vri kuvati 2, 3 minuta na srednjoj temperaturi. Skinuti sa ringle, ubaciti belu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Dodati mleko u prahu, umutiti mikserom tako da nema grudvica, postepeno dodavati kokosovo brašno. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa prebaciti u frižider. Smesa je retka ali se hlađenjem steže, ja uvek ostavim preko noći u frižideru.
Kada se smesa ohladi i stegne oblikovati kuglice, u sredinu ubaciti pečeni lešnik i uvaljati ih u kokos. Merim tako da svaka ima po 20 g. Odložiti na neko vreme u frižider pa se sladiti i uživati u ukusu! Čuvati u zatvorenoj posudi.
Napomene:
Ja u smesu dodajem samo 100 g ABC kokosovog brašna. Koristim Promeks mleko u prahu. Ukoliko koristite druge sastojke od drugih proizvođača može se desiti da smesa bude ređa, zato je gore navedena mera 150 g. Možete dodati 100 g i kada se potpuno ohladi proceniti da li je potrebno dodavati još 50 g, ne bih preporučila više od toga jer ukus bele čokolade neće doći do izražaja.
Нема коментара:
Постави коментар