субота, 29. јул 2023.

Raffaelo sa belom čokoladom

Kombinacija kokosa i bele čokolade je savršena! Kuglice su nežne, tope se u ustima, brzo se pripremaju i odlične su za sve prilike. 



Sastojci:

150 ml vode

150 g šećera

125 g maslaca

1 kesica vanilin šećera

100 g bele čokolade

150 g kokosovog brašna

200 g mleka u prahu (koristim C zamenu za mleko u prahu)

Dodatno :

još 50 g kokosa za valjanje kuglica

pečeni lešnici 


Priprema:

U šerpicu nasuti vodu, vanilin šećer, šećer i ubaciti iseckan maslac, od trenutka kad počne da vri kuvati 2, 3 minuta na srednjoj temperaturi. Skinuti sa ringle, ubaciti belu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Dodati mleko u prahu, umutiti mikserom tako da nema grudvica, postepeno dodavati kokosovo brašno. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa prebaciti u frižider. Smesa je retka ali se hlađenjem steže, ja uvek ostavim preko noći u frižideru. 

Kada se smesa ohladi i stegne oblikovati kuglice, u sredinu ubaciti pečeni lešnik i uvaljati ih u kokos. Merim tako da svaka ima po 20 g. Odložiti na neko vreme u frižider pa se sladiti i uživati u ukusu! Čuvati u zatvorenoj posudi. 

Napomene:

Ja u smesu dodajem samo 100 g ABC kokosovog brašna. Koristim Promeks mleko u prahu. Ukoliko koristite druge sastojke od drugih proizvođača može se desiti da smesa bude ređa, zato je gore navedena mera 150 g. Možete dodati 100 g i kada se potpuno ohladi proceniti da li je potrebno dodavati još 50 g, ne bih preporučila više od toga jer ukus bele čokolade neće doći do izražaja. 


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna