Odličan kolač od šargarepe, brz i jednostavan. Sočan, osvežavajuć, nije presladak. Posebnu, finu notu mu daje glazura od krem sira.
Sastojci:
200 g šargarepe
50 g mlevenih, pečenih lešnika ili badema
2 jajeta
180 g smeđeg šećera
1 kašičica cejlonskog cimeta
pola kašičice đumbira
1 kašičica vanilin šećera
2 kašičice praška za pecivo
180 g glatkog brašna
100 ml maslinovog ulja
Glazura:
100 g krem sira
25 g šećera u prahu, ako volite slađe dodajte još
1 kašičica limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejati na 180°C.
Pleh 34x9 cm ili okrugli 20 cm obložiti pek papirom.
Ja sam prvo šargarepu usitnila u secku, zatim dodala ostale sastojke i sve lepo izmiksala, otprilike 1 minut.
Druga opcija je da umutite penasto jaja i šećer,zatim dodate ulje, rendanu šargarepu i ostale sastojke.
Smesu lepo sjediniti, dok ne dobijete glatko smesu i izliti u kalup.
Peći oko 45 minuta, dok ne porumeni lepo. Proverite čačkalicom da li kolač spreman, ako je suva kolač je pečen.
Ostavite da se ohladi, preokrenite na tacnu i premažite glazurom.
Glazuru pripremate tako što sjedinite krem sir, šećer u prahu i limunov sok, treba da dobijete glatku, kompaktnu smesu.
Нема коментара:
Постави коментар