недеља, 1. март 2020.

Tiramisu



Najlepši tiramisu koji smo probali! Savršeno kremast, nezaboravnog ukusa. Raj za nepce! 

 Sastojci:

  • 6 žumanaca (od svežih, domaćih jaja)
  • 150 g kristal šećera
  • 500 g mascarpone sira
  • piškote 24 kom. (dva pakovanja, 210g)
  •  3 dcl espressa
  • 3,4 kašike amaretto likera  


Priprema
150 grama šećera dobro umutite sa 6 žumanaca sobne temperature, 20- 25 minuta. Zatim dodajte  500 g mascarpone-a, mutite još malo, ali ne prejako i ne sme biti grudvica.
Obavezno koristite proverena, sveža, domaća jaja! U suprotnom, kuvajte na pari  Pomešajte espresso sa malo amaretto likera, nekoliko kašika, kratko potopite piškote  i formirajte dno u posudi. Koristim malu vatrostalnu posudu koja je dimenzija 16 cm x 26 cm.
Preko rasporedite polovinu fila, još jedan red piškota natopljenih u espresso i preko drugi deo fila. Dobro ohladite, ostavite najmanje 2h u frižideru .
Pre služenja posuti kakaom. Ja ubacim kakao u cediljku i posipam.
Napomene:
Umesto espressa možete koristiti nescafe classic.
Umesto amaretto likera može se upotrebiti rum, ako ne volite gorak ukusa kakaoa koristite čokoladu u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne