Znam da svi već imate svoj recept za pastu, a evo kako je ja pripremam. Ako imate neki dobar recept za sos napišite ga u komentaru!
Sastojci:
Propržiti luk na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi, ja ga sečem na polumesece, treba da omekša i postane zlatne boje, dodati mleveno meso, sve zajedno propržiti, dodati i iseckanu slaninu i suvo meso, još malo pržiti pa nasuti pasirani paradajz , dodati začine, poklopiti i na umerenoj temperaturi ostaviti da se krčka oko pola sata, ako imate vremena ostavite ga ni tišoj vatri, što se duže kuva biće ukusnije. Pred kraj dodati dva čena sitno iseckanog belog luka.
Špagete skuvati po uputstvu, ocediti i dodati sos. Pre služenja posuti parmezanom i dodati listić svežeg bosiljka, ja imam limun boslijak, odličan je!
Sastojci:
- 150 g špageta
- 450 g mešanog mlevenog mesa
- 50 g domaće slanine
- 50 g domaćeg suvog mesa
- 1 ljubičasti luk
- 2 čena seckanog belog luka
- 450 ml pasiranog paradajza
- maslinovo ulje
- bosiljak,biber, morska so, ruzmarin, list sveže mente, curry
- parmezan
Propržiti luk na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi, ja ga sečem na polumesece, treba da omekša i postane zlatne boje, dodati mleveno meso, sve zajedno propržiti, dodati i iseckanu slaninu i suvo meso, još malo pržiti pa nasuti pasirani paradajz , dodati začine, poklopiti i na umerenoj temperaturi ostaviti da se krčka oko pola sata, ako imate vremena ostavite ga ni tišoj vatri, što se duže kuva biće ukusnije. Pred kraj dodati dva čena sitno iseckanog belog luka.
Špagete skuvati po uputstvu, ocediti i dodati sos. Pre služenja posuti parmezanom i dodati listić svežeg bosiljka, ja imam limun boslijak, odličan je!
Нема коментара:
Постави коментар