Pun čokolade, mekan i sočan.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 3 jajeta
- 230 g kristal šećera
- 150 g brašna (koristim uvek T-400, meko)
- prstohvat soli
Priprema :
U manjoj šerpici, na umerenoj temperaturi rastopiti maslac i čokoladu. Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Jaja i šećer dobro mikserom umutiti, treba da dobijete gustu, penastu smesu. U dobro umućenu smesu dodajte prohlađenu čokoladu kremu, prosejano brašno i so, špatulom lagano sjednite, treba da dobejete gustu, ujednačenu smesu. Pleh 30x20 cm obložite pek papirom, naspite smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 20 do 25 minuta. Nemojte prepeći kolač jer unutrašnjost neće biti sočna i mekana. Korica treba da bude svetlo braon boje i ispucala.
Kolač prohladite pa isecite, može poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.