Izuzetno sočna i kremasta, napravljena od sastojaka koje svi imamo kod kuće.
Original možete pogledati na yt kanalu Silvana's Kitchen.
Smanjila sam količinu šećera u odnosu na original i nisam baš zadovoljna glazurom, pratila sam recept i bila je malo tvrđa, za razliku od one koje se prikazuje na snimku. Sledeći put bih ipak napravila ganache od 150 ml slatke pavlake i 150 g čokolade za kuvanje.
Ako ne želite tortu, možete napraviti kolač u kalupu 24x24 cm.
Original možete pogledati na yt kanalu Silvana's Kitchen.
Smanjila sam količinu šećera u odnosu na original i nisam baš zadovoljna glazurom, pratila sam recept i bila je malo tvrđa, za razliku od one koje se prikazuje na snimku. Sledeći put bih ipak napravila ganache od 150 ml slatke pavlake i 150 g čokolade za kuvanje.
Ako ne želite tortu, možete napraviti kolač u kalupu 24x24 cm.
Sastojci:
Kora:
- 4 jajeta
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 190 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice praška za pecivo
Krema:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 1 puding od vanile
- 3 kašike gustina
- 600 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g maslaca
Glazura:
- 200 g čokolade
- 60 g maslaca
- 50 ml mleka
Dodatno:
120 ml hladnog mleka za prelivanje kora
Priprema:
120 ml hladnog mleka za prelivanje kora
Priprema:
Svi sastojci treba da budu sobne temperature.
Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Dno kalupa od 24 cm obložiti pek papirom, stranice premazati maslacem i posuti brašnom.
Jaja umutiti penasto sa šećerom i vanilin šećerom.
Smanjiti brzinu miksera na najnižu i uliti 100 ml ulja. Dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo (prethodno ih treba prosejati!), odmah izliti u kalup i peći 20- 25 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen. Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi odvojiti od pek papira i preseći na pola. Obe kore preliti mlekom, biće vam dovoljno 60 ml po kori.
2 jajeta umutiti sa šećerom, dodati puding, gustin, 100 ml mleka i sve dobro sjediniti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad provri, smanjiti temperaturu na srednju i malo mleka naspite u smesu sa jajima, izmešajte i vratite sve u provrelo mleko, kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne, sve vreme mešajte da ne zagori.
Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca, umutiti, i na kraju dodati umućenu slatku pavlaku, sjediniti mikserom ili ručno. ....
Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Dno kalupa od 24 cm obložiti pek papirom, stranice premazati maslacem i posuti brašnom.
Jaja umutiti penasto sa šećerom i vanilin šećerom.
Smanjiti brzinu miksera na najnižu i uliti 100 ml ulja. Dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo (prethodno ih treba prosejati!), odmah izliti u kalup i peći 20- 25 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen. Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi odvojiti od pek papira i preseći na pola. Obe kore preliti mlekom, biće vam dovoljno 60 ml po kori.
2 jajeta umutiti sa šećerom, dodati puding, gustin, 100 ml mleka i sve dobro sjediniti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad provri, smanjiti temperaturu na srednju i malo mleka naspite u smesu sa jajima, izmešajte i vratite sve u provrelo mleko, kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne, sve vreme mešajte da ne zagori.
Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad se ohladi dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca, umutiti, i na kraju dodati umućenu slatku pavlaku, sjediniti mikserom ili ručno. ....
Filovati u kalupu na sledeći način :
kora- pola fila- kora - druga polovina fila.
Odložiti u frižider na pola sata/ sat, zatim odozgo dodati glazuru ili ganache.
Ako želite glazuru, koja je tvrđa, ostopite čokoladu, maslac i mleko na laganoj temperaturu, sve vreme mešajte i prelijte preko ohlađene torte.
Druga opcija je da zagrejete 150 ml slatke pavlake, ne treba da provri, prelijete 150 g izlomljenje čokolade, dobro izmešate i prelijete preko torte.
kora- pola fila- kora - druga polovina fila.
Odložiti u frižider na pola sata/ sat, zatim odozgo dodati glazuru ili ganache.
Ako želite glazuru, koja je tvrđa, ostopite čokoladu, maslac i mleko na laganoj temperaturu, sve vreme mešajte i prelijte preko ohlađene torte.
Druga opcija je da zagrejete 150 ml slatke pavlake, ne treba da provri, prelijete 150 g izlomljenje čokolade, dobro izmešate i prelijete preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар