субота, 09. новембар 2019.

Rozen torta

Izdašna, sočna, puna oraha, raskošnog ukusa...Verujem da je mnogima Rozen u top 5 slavskih kolača!
Recept sam pronašla kod Dragane Isaković na Instagramu i zaista je fantastičan..




Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora 430g


Fil

  • 360 g šećera
  • 360 ml mleka
  • 360 g maslaca
  • 500 g oraha


Fondan

  • 300 g šećera u prahu
  • 3 kašike vrele vode
  • malo soka od limuna
  • nekoliko kapi crvene prehrambene boje


Priprema
Mleko i šećer staviti da se kuvaju, od trenutka kad počne da vri kuvati 3-4 minuta dok se ne otopi šećer. Skinuti sa ringle i dodati maslac iseckan na kocke i mlevene orahe. Mešati dok se maslac ne otopi. Podeliti fil na jednake delove i vrućim filom filovati korice. Odložiti u frižider na hlađenje, preko staviti tacnu ili prazan pleh kako se gornja kora ne bi podigla i kako bi se lepo sjedinile korice i fil.
Kad se sve ohladi i stegne premazati fondanom.
Fondan pripremate tako što u prah šećer postepeno dodajete 3 kašike ključale vode. Dodati boju i nekoliko kapi limunovog soka. Ne treba da bude retko već dovoljno gusto da može špatulom da se premaže preko kore, budite pažljivi jer se brzo steže.
Sutradan iseći na štanglice 4x2cm ili kocke 2x2cm.

*Za posnu verziju mleko zamenite vodom, a maslac margarinom.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake