петак, 04. јануар 2019.

Bele mak štangle

Još jedan predog za sitne kolače, bez miksera, pečenja kora, brzo i jednostavno! Ove štangle su tako lagane i mekane, pune fila od maka, a ogozgo prelivene finom belom čokoladom, tope se u ustima! Ako još uvek niste isprobali Dr. Oetker Krem kore preporučujem da to uradite što pre, oduševiće vas, kao i mene. 




Sastojci:

Fil


Glazura

  • 150 g bele čokolade
  • 4 kašike ulja


Priprema
U šerpicu nasuti mleko, dodati mak, šećer i vanila burbon šećer. Kad provri, smanjiti temperaturu na srednju i kuvati 5 minuta. Skinuti sa ringle i odmah u vrelo umešati maslac, dobro sjediniti pa dodati i mleveni keks, izmešati. 
Toplim filom filovati kore, prethodno podeliti na 3 jednaka dela. Meni je bilo potrebno po 6 vrhom punih kašika za svaku koru (greškom sam na prvu koru stavila manje fila).

Prekriti kolač streč folijom, odozgo staviti dasku ili neku knjigu i ostaviti preko noći u frižideru.
Sledećeg dana kolač izvaditi iz  frižidera i ostaviti da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi, zatim preliti glazurom.
Na pari istopiti čokoladu i ulje. Malo prohladiti pa preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Nakoh pola sata odložiti kolač u fružider ili neko drugo hladno mesto. Kad se glazura lepo stegne seći na željeni oblik. 
Ja sam sekla skalpelom štanglice  4 cm dužine i 2 cm širine. Seći u jednom potezu.




U saradnji sa:

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake