среда, 19. децембар 2018.

Pizza sa kulenom

Subota veče, neki lep film i naravno pizza ali ovog puta sama sam je napravila (po prvi put) od sastojaka koji su se zatekli u frižideru...


Potrebno:

  • 125 ml mleka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 200 g brašna (koristila sam T-400)
  • suvi kvasac (ubacila sam 2,5g , a vi sami izračunajte koliko vam je potrebno) 
  • so, šećer

Fil:

  • kačkavalj
  • slanina
  • kulen
  • jaje
  • pelat
  • masline
  • bosiljak, origano

Priprema

 U malo toplog mleka rastopiti kvasac, dodati malo šećera i kašičicu brašna. Ostaviti 10 minuta na toplom mestu da nadođe.
U posudu prosejati brašno, u sredini napraviti udubljenje, dodati toplo mleko, ulje, nadošli kvasac i malo soli.
Umesiti glatko testo, prekriti streč folijom i krpom, ostaviti 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo malo premesiti, podeliti na dva dela i rasklagijati tanko. 
Premazati pelatom u koji ste dodali bosiljak, posuti origanom, preko dodati redani kačkavalj, iseckani kulen na kolutove, iseckanu slaninu na kockice, masline i jedno jaje.

Testo prebaciti u pleh vel. 24 cm (možda bi više odgovarao 26 cm) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni između 10 i 15 minuta.
Služiti dok je topla.
Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Истакнути пост

Tricolor cheesecake