Subota veče, neki lep film i naravno pizza ali ovog puta sama sam je napravila (po prvi put) od sastojaka koji su se zatekli u frižideru...
Potrebno:
Fil:
Priprema
U malo toplog mleka rastopiti kvasac, dodati malo šećera i kašičicu brašna. Ostaviti 10 minuta na toplom mestu da nadođe.
U posudu prosejati brašno, u sredini napraviti udubljenje, dodati toplo mleko, ulje, nadošli kvasac i malo soli.
Umesiti glatko testo, prekriti streč folijom i krpom, ostaviti 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo malo premesiti, podeliti na dva dela i rasklagijati tanko.
Premazati pelatom u koji ste dodali bosiljak, posuti origanom, preko dodati redani kačkavalj, iseckani kulen na kolutove, iseckanu slaninu na kockice, masline i jedno jaje.
Testo prebaciti u pleh vel. 24 cm (možda bi više odgovarao 26 cm) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni između 10 i 15 minuta.
Služiti dok je topla.
Prijatno!
Potrebno:
- 125 ml mleka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 g brašna (koristila sam T-400)
- suvi kvasac (ubacila sam 2,5g , a vi sami izračunajte koliko vam je potrebno)
- so, šećer
Fil:
- kačkavalj
- slanina
- kulen
- jaje
- pelat
- masline
- bosiljak, origano
Priprema
U malo toplog mleka rastopiti kvasac, dodati malo šećera i kašičicu brašna. Ostaviti 10 minuta na toplom mestu da nadođe.
U posudu prosejati brašno, u sredini napraviti udubljenje, dodati toplo mleko, ulje, nadošli kvasac i malo soli.
Umesiti glatko testo, prekriti streč folijom i krpom, ostaviti 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo malo premesiti, podeliti na dva dela i rasklagijati tanko.
Premazati pelatom u koji ste dodali bosiljak, posuti origanom, preko dodati redani kačkavalj, iseckani kulen na kolutove, iseckanu slaninu na kockice, masline i jedno jaje.
Testo prebaciti u pleh vel. 24 cm (možda bi više odgovarao 26 cm) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni između 10 i 15 minuta.
Služiti dok je topla.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.