Savršena torta za ove tople dane koja ukusom jako podseća na Kapri sladoled!
Kombinacija ukusa vanile, sosa od jagode i čokolade je pun pogodak! Nama se izuzetno dopala, nadam se da će se i vama dopasti.
Ranije mi se dešavalo da izaberem pogrešan puding koji svojim (ne)ukusom pokvari tortu, a sada pravim isključivo sa proverenim proizvodima kao što je Dr. Oetker Original Puding.Takođe, ova torta će vam uštedeti vreme jer se ništa ne peče, pa nećete na ovoj vrućini morati da uključujete rernu. Recept sam pronašla na http://www.kolaci.biz/kapri-torta-za-valentinovo.html
Sastojci:
II fil
Ganache
Pripremite kalup željene veličine, ja sam koristila od 24cm (u original receptu je 26cm). Na dno postavite keks sa maslacem, nije potrebno namakanje keksa.
I fil
Malo soka pomešajte sa šećerom i pudingom, izmešajte da nema grudvica. Ostatak soka stavite da provri. Kad provri sklonite sa ringle, dodajte smesu sa pudingom, vratite na ringlu, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne.
Gotov puding možete odmah preliti preko keksa i ostaviti da se ohladi.
II fil
Malo mleka pomešajte sa pudingom i šećerom, ostatak mleka stavite da provri.
Kad provri sklonite sa ringle, dodajte smesu sa pudingom, vratite na ringlu, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladiti. U ohlađen fil dodati umućen maslac sobne temperature.
Vanila fil ravnomerno rasporediti preko fila od jagode.
Kombinacija ukusa vanile, sosa od jagode i čokolade je pun pogodak! Nama se izuzetno dopala, nadam se da će se i vama dopasti.
Ranije mi se dešavalo da izaberem pogrešan puding koji svojim (ne)ukusom pokvari tortu, a sada pravim isključivo sa proverenim proizvodima kao što je Dr. Oetker Original Puding.Takođe, ova torta će vam uštedeti vreme jer se ništa ne peče, pa nećete na ovoj vrućini morati da uključujete rernu. Recept sam pronašla na http://www.kolaci.biz/kapri-torta-za-valentinovo.html
Sastojci:
- keks sa maslacem za podlogu
- 1l soka od jagode iz tetra paka
- 3 kesice Dr. Oetker Original pudinga sa ukusom jagode
- 6 kašika šećera
II fil
- 1l mleka
- 3 kesice Dr. Oetker Original pudinga sa ukusom vanile
- 8 kašika šećera
- 250 g maslaca
Ganache
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 dcl slatke pavlake
- 1 dcl slatke pavlake ili po potrebi
- Dr. Oetker kakao mrvice
- Dr. Oetker crvena boja za kolače
- jagode
Pripremite kalup željene veličine, ja sam koristila od 24cm (u original receptu je 26cm). Na dno postavite keks sa maslacem, nije potrebno namakanje keksa.
I fil
Malo soka pomešajte sa šećerom i pudingom, izmešajte da nema grudvica. Ostatak soka stavite da provri. Kad provri sklonite sa ringle, dodajte smesu sa pudingom, vratite na ringlu, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne.
Gotov puding možete odmah preliti preko keksa i ostaviti da se ohladi.
II fil
Malo mleka pomešajte sa pudingom i šećerom, ostatak mleka stavite da provri.
Kad provri sklonite sa ringle, dodajte smesu sa pudingom, vratite na ringlu, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladiti. U ohlađen fil dodati umućen maslac sobne temperature.
Vanila fil ravnomerno rasporediti preko fila od jagode.
Нема коментара:
Постави коментар