недеља, 1. септембар 2019.

Palačinke


Prave domaće palačinke koje uvek uspevaju.

Osnovni recept:


2 jajeta
200 g mekog brašna
200 ml mleka
200 ml gazirane vode (po potrebi dodati još)
prstohvat soli
2 kašike ulja  

Priprema:
Prvo umutiti jaja, dodati mleko i 100 g brašna (obavezno prosejano), sjediniti dobro da nema grudvica.
Zatim dodati ostatak brašna, vodu, so, dobro umutiti.
Na kraju dodati ulje, lagano sjediniti i ostaviti da odstoji pola sata.
Ako je previše gusto dodati još malo gazirane vode.
Pržiti na srednjoj temperaturi  dok ne porumene lepo, sa prve strane dok se palačinka ne odvoji od stranica tiganja,  sa druge strane 10ak sekundi.
Omiljeno punjenje mi je nutella sa mlevenom plazmom, a vi filujte po želji.







Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama