понедељак, 1. април 2019.

Zdrav, ukusan i jednostavan obrok, ako koristite posnu testeninu i izbacite parmezan dobićete posno jelo. Ideja je sa Coolinarke, od Pomoravke.

Sastojci (vi količinu prilagodite vašim potrebama) :
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • 100 g brokoli
  • 100 g leblebija iz konzerve
  • 50 g integralne testenine od spelte 
  • parmezan
  • morska so sa tartufima

Testeninu pripremite po uputstvu sa pakovanja. Ostavite sa strane 20- 30 ml vode u kojoj ste kuvali testeninu.
Brokoli prelijte hladnom vodom, dodajte malo sode bikarbone i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite i iskidajte na manje cvetice i ubacite u posoljenu, ključalu vodu. Kuvajte 4 minuta zatim stavite pod mlaz ledene vode da bi se prekino proces kuvanja, ocedite.
Leblebiju isperite, ocedite.
Beli luk iseckajte, ubacite u tiganj u koji ste nasuli malo maslinovog ulja, zagrejte dok beli luk ne zamiriše- Dodajte brokoli, propržite, zatim leblebiju i isto propržiti i na kraju oceđenu pastu i onu vodu koju ste ostaviti sa strane, sve još kratko propržite. Na kraju sam dodala malo morske soli. Služite toplo i pospite parmezanom. Možete dodati i peršun, limunov sok...

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna